Vanliga frågor och svar

Vem kan hyra ett förråd?

Hos Kronmagasinet kan i princip alla hyra ett förråd, privatpersoner, företag,organisationer, med flera.

Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att få hyra förråd hos Kronmagasinet.

Vi samarbetar med Creditsafe för våra kreditupplysningar. En kreditupplysning görs i samband med att du vill teckna hyreskontrakt. Glöm inte att ta med giltigt Id-handling.

Hur ser förråden ut?

Alla förråd är byggda helt i stål med en rullport som täcker i princip hela förrådets bredd. Förråden är helt insynsskyddade och ingen kan se vad du förvarar i ditt förråd. Kontakta oss gärna för en visning på plats.

Går det bra att byta till ett större eller mindre förråd om jag märker att det behövs?

Ja, du kan byta närsomhelst, i mån av lediga förråd.

Textiler

Alla textiler, typ kläder, mattor och liknande ska ovillkorligen förpackas i platspåsar eller liknande som försluts.

Detta för att undvika spridning av skadedjur typ mal. Vi har övervakningsutrustning i lokalerna för att på ett tidigt stadium upptäcka t.ex. mal men vill att alla textilier förpackas i plast för att undvika skadedjur.

Finns det fler nycklar till mitt förråd än de som jag har?

Nej det är bara du som har nyckel till ditt förråd. För att garantera hög säkerhet köper du ett helt nytt cylinderlås av oss när du flyttar in.

Vilka hyrestider gäller?

Minsta hyrestid är en månad och du får hyra hur länge du vill. Vill du lämna ditt förråd så ska du säga upp det senast den 15:e i månaden.

När kan jag flytta in?

Du kan flytta in samma dag som du bestämt dig för ett förråd. Bara ring och boka en visning av förråden så fixar vi allt det praktiska direkt. Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att hyra förråd hos Kronmagasinet.

Hur avslutar jag mitt hyreskontrakt?

Du mejlar till slut@kronmagasinet.se eller skickar oss ett brev. Senast den 15 :e i samma månad och du har förrådet månaden ut. Vi senare uppsägning förlängs ditt avtal till nästa månads slut. Vid avflyttning så träffas vi på plats och du återlämnar din låstagg. Förrådet ska vara städat och inget skräp ska lämnas kvar.

Vad kostar det att hyra ett förråd?

Det utgår en startavgift på 200 kr, för detta får du låna en låstagg till dörren och får ett nytt cylinderlås till ditt förråd. När du flyttar ut lämnar du tillbaka låstaggen. Låset är ditt och det behåller du och kan återanvända nästa gång du behöver ett förråd. Skulle du slavat bort låstaggen utgår en avgift på 150 kr. Kostnaden för förråden är lite olika beroende på vilken storlek du behöver. Ett förråd på 3 m² kostar 630 kr/ månad medens ett förråd på 11,4 m² kostar 1495 kr/månad. För företag tillkommer moms.

Hur stort förråd behöver jag?

Troligen mindre än vad du tror, men det beror på vad du ska förvara. Titta under rubriken Att hyra förråd eller förrådsstolekar som anger ungefär hur mycket som ryms i förråden.

Vad kan jag förvara i mitt förråd?

Du kan förvara i princip vad som helst i ditt förråd. Det kan vara ett hel bohag, vinterdäck, golfutrustning, motorcyklar. Är du företagare så kan du förvara ditt lager eller ditt arkiv hos oss. Några få saker vill vi inte att du förvarar i förråden och det är bland annat flytande vätskor. Ingen bensin, vatten, sprit, färg eller annat som är flytande. Gräsklippare, motorcyklar, mm måste således tömmas på alla vätskor. Livsmedel, vapen, gaser och ammunition eller andra explosiva produkter får inte heller förvaras i förråden. För att vara på den säkra sidan, kontakta oss om du är osäker.

Hur fungerar det med försäkring?

Vi erbjuder våra kunder en specialanpassad försäkring i samarbete med Reason Global och försäkringsbolaget Lloyds. En försäkring speciellt framtagen för kunder i förrådshotell.

Det är ditt ansvar att se till att dina saker är fullvärdesförsäkrade. De flesta hemförsäkringar har dåligt skydd när du förvarar saker utanför hemmet, särskilt då det handlar om vattenskador eller skador orsakade av skadedjur. Du som kund ansvarar alltid för att det som förvaras i Kronmagasinet är försäkrat, antingen genom den försäkringsoption vi erbjuder eller på annat sätt. Läs mer om varför du bör teckna en förrådsförsäkring.

Vi rekommenderar våra kunder att dokumentera vad som förvaras i förrådet, enklast gör ni detta genom att ta några bilder då ni flyttar in era saker i det hyrda förrådet.

På så sätt blir det lättare att komma i håg vad ni förvarar i förrådet, särskilt om ni kommer att vara borta länge. Skulle det behövas så uppskattar även försäkringsbolag en sådan dokumentation.

Cordelia Consulting AB, kan aldrig ställas till ansvar för skador på förvarat gods eller stöld av det samma. Detta oavsett orsak.

Hur säkert är Kronmagasinet?

Kronmagasinet är utrustat med ett avancerat larm som är direktkopplat till väktare och vid större larm även till Polisen. Kronmagasinet kameraövervakas dygnet runt. Alla kunder har en unik icke kopieringsbar låstagg som loggar alla in och utpasseringar ur lokalerna. Kronmagasinet har dessutom väktarpatrullering på nätterna. Alla förråden är insynsskyddade, rena och torra.

Hur betalar jag hyran?

Precis som med en vanlig lägenhet så betalas hyran i förskott. Första hyran betalas via faktura före inflyttning. Vi skickar varje månad ut E-faktura som du betalar i din Internetbank eller på annat sätt som passar dig. Vi hanterar inga kontanter på Kronmagasinet.

När kan jag komma in på anläggningen?

Till förrådshotellet kan du komma och gå mellan 06:00 och 22:00 veckans alla dagar. Du kan komma och gå så ofta du vill , det kostar inget extra.

Har du en fråga som du inte hittar svaret på?

För fullständiga bestämmelser om vad som gäller, se SSA Sweden allmänna bestämmelser och allmänna villkor Försäkring.

Tveka inte att mejla oss info@kronmagasinet.se eller ringa 0418-43 06 37 , måndag – torsdag 09:00 – 17:00, fredag 09:00 -12:00. Helger stängt.