Packa rätt

Hur packar jag bäst mina saker inför förvaringen?

Till skillnad mot hur du packar när du ska flytta till ett nytt hem, innebär flytten till ett förrådshotell några unika utmaningar som gör förberedelserna till din viktigaste insats. Lyckligtvis, med rätt planering, kan du få ut det mesta av ditt förrådsutrymme utan att spendera för mycket tid med att stuva om i förrådet.

Möbler först

I de flesta fall bör möbler ställas in i förrådet först . Stora objekt som soffor, sängar och bord tenderar att väga mer än lådor och ger en god grund för stapling. Om möjligt, placera möblerna längs väggen på ena sidan. Soffor, sängar, mm bör skyddas av t.ex. plast. Lämpligt material finns att köpa på Kronmagasinet. På så sätt slipper du damm, mm.

Sortera lådor efter vikt och stabilitet

En låda familjeporslin väger en hel del, men kommer inte fungera som en bra grund för att stapla andra lådor på. En låda med böcker, å andra sidan, utgör alltid en bra grund. När du förbereder hemma, gruppera objekt i termer av stapelbarhet. Markera lådor med ömtåligt och placera dem för sig själv i förrådet .

Packa saker tätt

Tight packning är nästan alltid säkrare än en rörig hög . Hålla saker tätt till sammans och kompakt och du kan maximera ditt lagringsutrymme.

Kartong är just kartong

En kartong är bra för transporter, men det är inte säkert att det kommer att förbli intakt över tiden . Överväg att köpa plastlådor med lock för lagringen. Dessa finns att köpa på alla stora byggvaruhus och andra butiker. De hindrar dessutom eventuella skadedjur att koma åt dina saker. Tejpar du sen skarven mellan lock och lådan så är det extra säkert.

Överväg alternativ till dyra material

Pälsar och smycken bör förvaras på annan plats. Allt som är läder bör behandlas innan det lagras .

Packa textiler i täta behållare

Packa alla textiler som kuddar, filtar, linne, mattor, mm i täta plastsäckar eller plastbackar. På så sätt slipper du besväras av skadedjur som mal och du riskerar heller inte att sprida mal.

Hos oss på Kronmagasinet kan du köpa en rad förpackningar lämpliga för t.ex. sängar, soffor, tavlor, mm. På marknaden finns dessutom utmärkta vakuumpåsar att köpa för en billig peng. Dessa töms på luft med hjälp av en vanlig dammsugare. Du spar mängder med plats.

Investera i Bubbelplast

Bubbelplast kan vara kostsamt, men det kan också vara väl värt det. Om du kommer att lagra värdefulla ömtåliga saker, packa varje objekt i bubbelplast och packa försiktigt.

Plastbackar ger ett extra skydd.